"When people ask: why are you vegan, perhaps the question should be: why aren't you?"

poniedziałek, 11 lipca 2011

ciasto francuskie ze szpinakiem

Dzisiaj prosty patent na niezłą przekąskę. Praktycznie bez roboty, na szybko. W ciągu ostatniego tygodnia piekliśmy to chyba trzy razy :) I rzeczywiście jest tak proste, jak wygląda.

Wystarczy gotowe ciasto francuskie (nie spotkałem jeszcze niewegańskiego), szpinak (świeży lub mrożony), ząbek czosnku i przyprawy.

Szpinak należy poddusić na patelni, może być z odrobiną oliwy, dodać ząbek czosnku, troszkę soli..
Nałożyć na ciasto francuskie, piec około 25 minut w 190 stopniach.

9 komentarzy:

  1. Szybko, smacznie i konkretnie :) Szpinak to świetny dodatek do ciasta francuskiego!

    OdpowiedzUsuń
  2. elegancja francja by się chciało napisać :)

    OdpowiedzUsuń
  3. kto nie robi warzywnych przekąsek z ciastem francuskim niech żałuje! a ja spotkałam niewegańskie, jakiejś niemieckiej firmy i w dodatku droższe od innych, jakieś 8 zeta aż kosztowało ;o

    OdpowiedzUsuń
  4. mmmmy ciasto francuskie ze szpinakim

    OdpowiedzUsuń
  5. No tak, prościej się nie da. I pyszniej :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. podobno ciasto francuskie wegańskie jest w lidlu, ja jeszcze nie sprawdziłam bo do lidla na razie mi nie po drodze, ale przy najbliższej okazji...;)

    OdpowiedzUsuń
  7. love you Svemirze za ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  8. W Carrefourze sprzedają francuskie robione na smalcu. Nie ma to jak z nudów przeczytać skład kiedy pyszności już w piekarniku :(

    OdpowiedzUsuń
  9. Zaskoczę Cię ale ciasto francuskie niewegańskie to niestety standard :/ Są nawet z gotową omastą jajeczną

    OdpowiedzUsuń