Dzisiaj prosty patent na niezłą przekąskę. Praktycznie bez roboty, na szybko. W ciągu ostatniego tygodnia piekliśmy to chyba trzy razy :) I rzeczywiście jest tak proste, jak wygląda.
Wystarczy gotowe ciasto francuskie (nie spotkałem jeszcze niewegańskiego), szpinak (świeży lub mrożony), ząbek czosnku i przyprawy.
Szpinak należy poddusić na patelni, może być z odrobiną oliwy, dodać ząbek czosnku, troszkę soli..
Nałożyć na ciasto francuskie, piec około 25 minut w 190 stopniach.
Szybko, smacznie i konkretnie :) Szpinak to świetny dodatek do ciasta francuskiego!
OdpowiedzUsuńelegancja francja by się chciało napisać :)
OdpowiedzUsuńkto nie robi warzywnych przekąsek z ciastem francuskim niech żałuje! a ja spotkałam niewegańskie, jakiejś niemieckiej firmy i w dodatku droższe od innych, jakieś 8 zeta aż kosztowało ;o
OdpowiedzUsuńmmmmy ciasto francuskie ze szpinakim
OdpowiedzUsuńNo tak, prościej się nie da. I pyszniej :-)
OdpowiedzUsuńpodobno ciasto francuskie wegańskie jest w lidlu, ja jeszcze nie sprawdziłam bo do lidla na razie mi nie po drodze, ale przy najbliższej okazji...;)
OdpowiedzUsuńlove you Svemirze za ten przepis :)
OdpowiedzUsuńW Carrefourze sprzedają francuskie robione na smalcu. Nie ma to jak z nudów przeczytać skład kiedy pyszności już w piekarniku :(
OdpowiedzUsuńZaskoczę Cię ale ciasto francuskie niewegańskie to niestety standard :/ Są nawet z gotową omastą jajeczną
OdpowiedzUsuń