"When people ask: why are you vegan, perhaps the question should be: why aren't you?"

czwartek, 14 lipca 2011

brokuł

Kolejny odcinek serialu "ciasto francuskie na milion sposobów". I znowu na zielono. Tym razem głównym bohaterem jest brokuł.

Brokuł bardzo lubi być ugotowany al dente, położony na cieście francuskim, pospany przyprawami i podsmażoną cebulką. Tutaj dowód:

5 komentarzy:

  1. Widzę, że nie tylko u mnie dzień brokułowy, bo ja dziś dostałam pyszne pierożki z brokułami, ziemniaczkami i szalotką :)

    OdpowiedzUsuń
  2. szkoda tylko, że ciasto francuskie jest bardzo kaloryczne :(

    OdpowiedzUsuń
  3. cudna jest ta prostota i ta zieleń.

    OdpowiedzUsuń
  4. Prościej się nie da, ale o to właśnie chodzi. Takie pyszności przy minimum pracy to coś, co Łasuch lubi najbardziej!!

    OdpowiedzUsuń
  5. faza na ciasto francuskie ciągle trwa, widzę. biedronka sponsorem obiadów, heheh.

    chodzi za mną ostatnio ta Twoja tarta z galaretką herbacianą. może na dniach zrobię.

    OdpowiedzUsuń