"When people ask: why are you vegan, perhaps the question should be: why aren't you?"

niedziela, 20 listopada 2011

wegański tort na specjalną okazję

Wegański tort dla moich przyjaciół...



Dziękuję wam!

P.S. O, ogromne dzięki za pomoc!

P.S.2: przepis znalazłem na blogu wegetariański żarłok.

4 szklanki mąki
1 i 1/2 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody
2 szklanki mleka sojowego (podobno z wody tez wyjdzie)
3/4 szklanki oleju

Piekłem to przez ponad godzinę w 190 stopniach, po 30 minutach położyłem na wierzch arkusz folii aluminiowej, żeby się nie przypaliło. 

 Masa to kombinacja mleka kokosowego, budyniu i czekolady.

5 komentarzy:

  1. Bardzo dziękujemy! za pyszny tort i towarzyszenie nam w tym dniu :*

    OdpowiedzUsuń
  2. superowy! wegańskie słodkości są najlepsze! Ja już nie mogę się doczekać aż przyjdzie moja książka Vegan Pie in the Sky, wczoraj zamówiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jako krem można też zmiksować budyń z wegańską margaryną ;) (np alsan)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pięknie wykonany. A jeszcze z dodatkiem budyniu, który w ciastach smakuje wybornie

    OdpowiedzUsuń