"When people ask: why are you vegan, perhaps the question should be: why aren't you?"

poniedziałek, 7 listopada 2011

szybka tarta pomidorowa

Pomysł na bardzo szybką przekąskę? Oczywiście gotowe ciasto francuskie... Jak donosicie w komentarzach, często jednak niewegańskie a to znaczy, że kupując je, warto zachować czujność :)

Pomidory pokroiłem w plastry około 3-5 mm grubości, ułożyłem równomiernie na cieście. Na wierzch pokruszyłem zamarynowane w occie balsamicznym tofu i wszystko posypałem bazylią. jeżeli macie świeżą, to taka będzie najlepsza.


Udało mi się wczoraj wpaśc na chwilkę do VegeMiasta. Zainteresowanie akcją "ciasto w miasto" było spore a wypieki niesamowite :) 

7 komentarzy:

  1. widzę, że kolega działa :) brawo!

    OdpowiedzUsuń
  2. co do przepisu na tarte to jest podobne do przpeisu na ciasto na piergoi tylko tam daje sie jajko i wode a do ciasta na tarte olej i wode

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam takie proste i pyszne wegańskie przekąski. mniam, mniam:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. czekam na regularny powrót do blogowania ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. tyle pomidorów na raz to raj na ziemi :)))))

    OdpowiedzUsuń
  6. Dzięki za inspirację! Zrobiłam właśnie tartę z pomidorami, cebulą, kilkoma paskami papryki i ziołami (prowansalskimi, tymiankiem, bazylią i oregano). Nie podejrzewałam, że to będzie aż tak dobre, bo nie przepadam za ciastem francuskim. Ale znalazłam wczoraj takowe na promocji, więc postanowiłam spróbować tego dania i efekt przeszedł moje oczekiwania. :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Lidlowe ciasto jest na pewno wegańskie - wypróbowane. Pozdrawiam i będę zaglądać :)

    OdpowiedzUsuń