Właśnie jestem w trakcie urlopu. Zaległy z tamtego roku. Spędzam czas z rodziną na podkarpaciu. Jest i wegańskie jedzenie. Mama bardzo się stara :) Dziękuję!
Klasyczny kapuśniak
Makaron z suszonymi pomidorami, leciutko podsmażonym czosnkiem, orzechami i świeżą bazylią! Aż głupio podawać przepis. Ale co mi szkodzi?
Makaron ugotować
czosnek pokroić na cienkie plasterki, leciutko podsmażyć, dosłownie kilka sekund. Zachować ostrożność, szybko się przypala. Dzięki podsmażeniu ma delikatny smak.
Suszone pomidory pokroić zależnie od preferencji, wrzucić do ciepłego makaronu. Nie podgrzewałem ich osobno.
Orzeszki powinny być piniowe. Ale zjadły się wcześniej. Są fistaszki. Podprażone na patelni stają się podejrzanie miękkie i gumowate. Na szczęście po wystudzeniu są OK.
I jeszcze zaległa pizza z cukinią (jeszcze z Warszawy i calzone zrobione chyba ponad miesiąc temu)
Voila. Smacznego :)
to wszystko wygląda naprawdę niesamowicie smacznie! :)
OdpowiedzUsuń